PTED operatie hernia

PTED operatie

PTED is een minimaal invasieve operatie voor het verwijderen van een hernia in de rug. Via een kleine incisie van 8 mm wordt de hernia met een endoscoop verwijderd. De PTED operatie is de snelste techniek om een hernia te verwijderen zonder dat de rugspier wordt beschadigd.

De PTED methode is een minimaal invasieve operatietechniek waarmee binnen 1 dag een hernia kan worden verwijderd. Zonder dat er schade aan spieren en weefsels wordt veroorzaakt. De operatie duurt slechts 1,5 uur. Je kunt de zelfde dag zonder pijn in de benen de kliniek verlaten. Er zijn naast de PTED behandeling nog andere operatietechnieken. Daarvan is de “microscopische herniaoperatie” in Nederland de meest toegepaste methode. Deze heeft als nadeel dat er via een circa 5 cm grote operatiewond, midden op de rug wordt gewerkt. In tegenstelling tot de PTED ingreep is de kans dat zich na de microscopische operatie littekenweefsel vormt bij de plek waar de hernia zat is daarbij groot. Dit littekenweefsel kan later voor nieuwe pijnklachten zorgen. Verzekeraars in Nederland zien de microscopische operatie als de standaard voor een hernia ingreep en vergoeden daarom deze operatie.

Binnen één dag vrij van pijn

Door de jaren heen zijn technieken en het instrumentarium voor een hernia behandeling sterk verbeterd. De PTED hernia ingreep is momenteel de snelste en beste operatietechniek. De hernia wordt via een kleine incisie van circa 8 mm in de flank van het lichaam benaderd. Gemiddeld duurt deze operatie anderhalf uur. Na de hernia operatie verblijft je ongeveer 2-3 uur op de verkoeverkamer. De meeste patiënten kunnen direct na de operatie, vrij van pijn in de rug en benen weer lopen en bewegen. De PTED hernia ingreep wordt als dagbehandeling uitgevoerd. Je kunt dus dezelfde dag weer naar huis. Vrij van pijn in de benen.

De PTED techniek kent grote voordelen

Doordat de hernia via de zijkant wordt benaderd, blijft de belangrijke stabiliserende rugspier “de Musculus Multifidus” onaangeroerd en in tact. Hierdoor blijft de stabiliteit van de rug onaangetast. Andere grote voordelen zijn dat er veel minder complicaties optreden en de snelheid waarmee deze behandeling kan worden uitgevoerd. Daardoor is de herstelperiode na een endoscopische hernia PTED ingreep veel korter dan bij de gewone hernia operatie.

Vul het diagnose formulier in en je ontvangt binnen 48 uur een behandeladvies van Dr. Guido Ostermann. Wil je eerst meer informatie? Laat je dan terug bellen door een adviseur van de Herniapoli.

Pijn in de lage rug

Pijnvrij in 3 stappen

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en u ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschikt u over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na de voorlopige diagnose en bestudering van uw (recente) MRI opnamen van de rug, nodigen we u uit voor een neurologisch consult afspraak met dr. Guido Ostermann.

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt circa 2 weken na het behandeladvies. De PTED operatie wordt uitgevoerd in een dagopname. U kunt ook kiezen voor een stationaire opname.

Hallo, hoe kunnen we u helpen?