PTED endoscopische hernia operatie

PTED endoscopische hernia operatie

PTED is een endoscopische hernia operatie via het foramen van een wervellichaam. Via een klein sneetje van 8 mm in de flank van je lichaam wordt de hernia met een endoscoop verwijderd. Het wordt ook wel een sleutelgat operatie genoemd.

De PTED hernia operatie is een operatietechniek waarmee binnen 1 dag een hernia kan worden verwijderd, zonder dat er schade aan spieren en weefsels wordt veroorzaakt. De Pted operatie duurt slechts 1,5 uur. Je kunt de zelfde dag de kliniek verlaten, zonder pijn in de benen. Er zijn buiten de PTED operatie nog andere operatietechnieken waarmee een hernia verwijderd kan worden. Daarvan is de “gewone herniaoperatie” in Nederland de standaard methode. Deze methode heeft als nadeel dat er via een circa 5 cm grote operatiewond, midden op de rug wordt gewerkt. De kans dat zich intern bij de plek waar de hernia zat littekenweefsel vormt, is daarbij aanwezig. Dit littekenweefsel kan later opnieuw voor problemen en klachten zorgen. Deze operatietechniek wordt door verzekeraars in Nederland gezien als de standaard voor een hernia operatie welke voor vergoeding in aanmerking komt.

Binnen één dag vrij van pijn

Door de jaren heen zijn technieken en het instrumentarium voor een hernia operatie sterk verbeterd. De PTED hernia operatie is momenteel de snelste en beste operatietechniek. De hernia wordt via een kleine incisie van circa 8 mm in de flank van het lichaam benaderd. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, zogenaamde analgesie en sedatie. Gemiddeld duurt deze hernia operatie operatie anderhalf uur. Na de operatie verblijft je ongeveer 2-3 uur op de verkoeverkamer. De meeste patiënten kunnen direct na de operatie, vrij van pijn in de rug en benen weer lopen en bewegen. De PTED hernia operatie wordt als dagbehandeling uitgevoerd. Je kunt dus dezelfde dag weer naar huis. Doorgaans verlaten patiënten de kliniek binnen één dag, vrij van pijn in de benen.

De PTED operatie kent grote voordelen

Doordat de hernia via de zijkant wordt benaderd, blijft de belangrijke stabiliserende rugspier “de Musculus Multifidus” onaangeroerd en in tact. Hierdoor blijft de stabiliteit van de rug onaangetast. Andere grote voordelen zijn dat er bijna geen complicaties optreden en de snelheid waarmee deze behandeling kan worden uitgevoerd. Daardoor is de herstelperiode na een endoscopische hernia operatie veel korter dan bij de gewone hernia operatie.

Vul het diagnose formulier in en je ontvangt binnen 48 uur een behandeladvies van Dr. Guido Ostermann. Wil je eerst meer informatie? Laat je dan terug bellen door een adviseur van de Herniapoli.

Pijnvrij in 3 stappen

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en u ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschikt u over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na de voorlopige diagnose en bestudering van uw (recente) MRI opnamen van de rug, nodigen we u uit voor een neurologisch consult afspraak met dr. Guido Ostermann.

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt circa 2 weken na het behandeladvies. De PTED operatie wordt uitgevoerd in een dagopname. U kunt ook kiezen voor een stationaire opname.

Hallo, hoe kunnen we u helpen?