Dr. Jost Thissen

Neurochirurg | Wervelkolom

Vrijblijvend behandeladvies

Dr. Jost Thissen, de PTED specialist

Dr. Thissen studeerde van 1998 tot en met 2004 medicijnen aan de Universiteit van München. Na deze studie koos hij de specialisatie voor neurochirurgie, waarna hij als neurochirurg jarenlang werkzaam was in het universiteitsziekenhuis in Bochum en een ziekenhuis in Duisburg. Sinds 2016 is hij chef arts neurologie in het centrum voor wervelkolom chirurgie te Düsseldorf en de wervelkolomspecialist van Herniapoli Nederland. Dr. Thissen heeft een belangrijke bijdrage geleverd in het perfectioneren van de PTED operatie methode.

Endoscopische wervelkolom chirurgie

Internationaal heeft neurochirurg Dr. Jost Thissen een hoog aanzien als het gaat om zijn specialiteit “de Endoscopische hernia operatie” van de wervelkolom. In zijn carrière als neurochirurg heeft hij meer dan 5000 endoscopische operaties aan de rug uitgevoerd. Per jaar voert hij circa 400 van deze endoscopische operaties (PTED operatie) uit. Voor Joimax, mede ontwikkelaar van de PTED techniek en tevens leverancier van de benodigde operatie instrumenten, is hij een zogenaamde referentie chirurg. Als consultant voor neurochirurgie is hij nauw betrokken bij grote bedrijven, actief in endoscopische wervelkolom chirurgie. Dr. Thissen coacht en traint neurochirurgen en orthopedisch chirurgen die zich wensen te bekwamen in de endoscopische PTED methode.

Jost Thissen Herniapoli PTED

Wij van patiënten zonder pijn

Expertise van Dr. Jost Thissen

  • Behandeling van degeneratieve tussenwervelschijven
  • Minimaal invasieve operaties aan de nek en lage rug, waaronder:
Specialiteiten Dr Jost Thissen

PTED operatie bij Dr. Jost Thissen

De patiënten van Dr. Jost Thissen profiteren van een hernia operatie waarvoor slechts een kleine incisie van c.a. 8 mm nodig is, waardoor banden en spieren gespaard worden. Het risico op infectie en intern littekenvorming is daardoor verwaarloosbaar. De meeste patiënten kunnen direct na de operatie pijnvrij bewegen. De hersteltijd na een minimaal invasieve PTED operatie is erg kort, waardoor patiënten al snel dagelijkse bezigheden en werk weer kunnen hervatten. Dr. Jost Thissen voert de PTED operaties uit volgens het doorontwikkelde Duitse protocol.

Meer over PTED operatie

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Pijnvrij in 3 stappen

1

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en je ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschik je over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Diagnose formulier
2

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na het bestuderen van jouw MRI opnamen zal de neurochirurg beoordelen of jij in aanmerking komt voor PTED via een telefonisch consult.

3

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt binnen 2 weken na het behandeladvies. Na de operatie verblijf je één extra nacht ter observatie, waarna je de kliniek pijnvrij verlaat.

PTED operatie

Je antwoord niet gevonden?