Krijg ik een litteken na een PTED-operatie?

Ja, bij een PTED-operatie wordt er een kleine incisie in de huid gemaakt. Hier wordt de endoscoop ingebracht. De grootte van de incisie is ongeveer 8 mm. Na genezing zal er een klein litteken overblijven. Deze zal echter nauwelijk zichtbaar zijn. In vergelijking tot traditionele open chirurgie is dit litteken veel kleiner.

Hoe groot is het litteken na de operatie?

De grootte van het litteken na een PTED hernia operatie kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en locatie van de hernia, de grootte van de incisie die nodig is om toegang te krijgen tot de herniaen de genezing van de wond. Tijdens een PTED operatie wordt meestal slechts een klein sneetje van ongeveer 8 mm in de huid gemaakt, wat resulteert in een zeer klein litteken.

Bovendien is het belangrijk op te merken dat de PTED-techniek niet de stabiliteit van de wervelkolom aantast, en de Musculus Multifidus, die de belangrijkste rugspier voor de stabiliteit is, in tact blijft. Dit zijn belangrijke voordelen van de PTED-techniek, omdat het herstelproces hierdoor vaak sneller en minder pijnlijk is dan bij traditionele open rugoperaties.

Voordelen PTED operatie

Je antwoord niet gevonden?