Welke ziekenhuizen doen een PTED operatie?

Hoewel een beperkt aantal klinieken in Nederland de PTED operatie aanbiedt, wordt de populariteit van deze behandeling steeds groter. In vergelijking met Duitsland, waar PTED al tientallen jaren de Gouden Standaard is voor rugoperaties en waar de kennis en ervaring op het gebied van PTED enorm is, heeft Nederland nog relatief weinig ervaring met deze techniek.

Opkomst van PTED in Nederland

In Nederland biedt een beperkt aantal klinieken de PTED operatie aan. In tegenstelling tot in Duitsland (het land van ontwikkeling) is de PTED techniek in Nederland nog niet zo volwassen. Er zijn een aantal chirurgen die zich bekwaam hebben gemaakt met deze operatietechniek. Het wordt steeds vaker toegepast in Nederland en andere landen als een alternatief voor de traditionele open rugoperatie.

De groeiende populariteit van PTED kan worden toegeschreven aan de voordelen die deze operatie biedt ten opzichte van de traditionele hernia operatietechnieken. Als gevolg hiervan zullen steeds meer patiënten kiezen voor de PTED techniek. Dit spoort ziekenhuizen en klinieken aan om deze behandeling aan te bieden. Daarnaast zijn er ook steeds meer initiatieven vanuit de overheid en zorgverzekeraars om deze behandeling toegankelijker te maken voor patiënten.

PTED: De “Gouden Standaard” in Duitsland voor rugoperaties

Maar wist u dat PTED al tientallen jaren de gouden standaard is in Duitsland? De techniek is daar ontwikkeld door een groepje artsen. Al tientallen jaren hebben duizenden patiënten met hernia’s in Duitsland met succes een PTED operatie ondergaan.

De kennis en ervaring van PTED-operaties in Duitsland is dan ook enorm. Het is daarom niet verwonderlijk dat veel artsen en onderzoekers uit andere landen naar Duitsland komen om te leren over deze techniek. In Duitsland zijn er zelfs speciale opleidingen en cursussen om artsen en chirurgen op te leiden in de PTED-techniek.

PTED heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele open rugoperaties. De procedure is minder invasief en leidt tot minder bloedverlies en weefselschade. Hierdoor is het herstel vaak sneller en zijn er minder complicaties.

Het is niet verrassend dat PTED in Duitsland zo populair is. De techniek heeft zich bewezen als een effectieve en veilige behandeling voor hernia’s in de onderrug. Dankzij de kennis en ervaring in Duitsland kan deze behandeling ook elders ter wereld worden toegepast, waardoor steeds meer patiënten kunnen profiteren van deze innovatieve techniek.

Je antwoord niet gevonden?