Waarom is PTED beter dan een klassieke hernia operatie?

De PTED-operatie is beter dan de klassieke hernia-operatie omdat het minder invasief is, wat resulteert in een sneller herstel na de operatie. Daarnaast brengt de PTED operatie over het algemeen minder risico op complicaties met zich mee.

PTED is minder invasief dan een klassieke hernia operatie

Ten eerste is PTED veel minder invasief dan een traditionele hernia-operatie. Bij PTED wordt een kleine incisie gemaakt en wordt een endoscoop ingebracht om de hernia te verwijderen. In tegenstelling hiermee vereist een traditionele hernia-operatie een grote incisie en het verplaatsen van grote spieren om toegang te krijgen tot de hernia. Dit kan leiden tot meer pijn na de operatie en een langere hersteltijd.

PTED zorgt voor een snellere terugkeer naar normale activiteiten

De PTED operatie zorgt ervoor dat patiënten sneller kunnen herstellen en terugkeren naar hun normale activiteiten. Dit is voornamelijk te wijten aan het minder invasieve karakter van de PTED operatie, waardoor de operatie minder tijd in beslag neemt en er minder schade aan het omliggende weefsel wordt veroorzaakt. Als gevolg hiervan kunnen patiënten binnen enkele dagen na de operatie weer lopen en binnen enkele weken weer aan het werk.

Minder risico op complicaties

Het is bekend dat operaties gepaard kunnen gaan met verschillende risico’s op complicaties, waaronder bloedingen en infecties. Echter, uit onderzoek blijkt dat de PTED-operatie over het algemeen minder risico’s op complicaties met zich meebrengt dan de klassieke hernia-operatie.

Dit komt doordat de PTED-operatie minder invasief is, waardoor er minder schade aan het omliggende weefsel wordt veroorzaakt. Hierdoor is er minder kans op bloedingen tijdens of na de operatie. Daarnaast wordt de PTED-operatie uitgevoerd met behulp van speciale endoscopische instrumenten, wat de kans op infecties aanzienlijk vermindert.

Je antwoord niet gevonden?