Hernia operatie video

Veel hernia patiënten vragen zich af, wat is de beste behandeling voor een hernia in de (onder)rug. In sommige gevallen is het verstandig om een hernia operatie te overwegen. Om goed te kunnen begrijpen hoe een hernia operatie bij Herniapoli in zijn werk gaat, kan het kijken van een hernia operatie video erg behulpzaam zijn.

In de onderstaande animatievideo wordt het gehele behandelproces samengevat en laten we tevens zien hoe een PTED operatie wordt uitgevoerd door onze specialisten. In de film besteden wij aandacht aan het voortraject, de PTED operatie en het nazorgtraject die onze hernia patiënten doorlopen. Ook worden de voordelen van de PTED methode uitgelicht.

Vrijblijvend behandeladvies?

Ontdek onze brochure

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Pted Hernia Operatie Film

Afspelen >

Hoe gaat een hernia operatie in zijn werk?

Bij Herniapoli behandelen wij patiënten via de PTED hernia operatie. Dit is een endoscopische operatie techniek waarbij de chirurg via een kleine snede van 8mm aan de zijkant van de rug toegang verstrekt tot de hernia. Deze methode zorgt ervoor dat de stabiliserende rugspier in tact blijft en stukken bot (bijna) nooit moeten worden weg gefreesd. Hierdoor ontstaat er tevens niet tot nauwelijks littekenweefsel en is het herstelproces aanzienlijk korter. Veruit de meeste patiënten zijn binnen een paar uur na de operatie vrij van pijn!

Pijnvrij in 3 stappen

1

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en je ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschik je over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Diagnose formulier
2

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na het bestuderen van jouw MRI beelden zal de neurochirurg beoordelen of jij aanmerking komt voor PTED via een telefonisch consult.

3

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt circa 2 weken na het behandeladvies. Na de operatie verblijf je één extra nacht ter observatie, waarna je de kliniek pijnvrij verlaat.

PTED operatie

Snelle behandeling mogelijk!

Ben je na het zien van de hernia operatie film geïnteresseerd geraakt in een PTED operatie? Bij Herniapoli is het mogelijk om een hernia te binnen 2 weken te laten behandelen, daarvoor zullen onze specialisten een inschatting maken op basis van ons diagnose formulier.

Na het invullen van dit formulier (de eerste stap) versturen we binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Om tot een persoonlijk behandeladvies te komen, zijn er recente MRI opnamen nodig. Na de voorlopige diagnose en het bestuderen van de MRI beelden, geven we een persoonlijk behandeladvies tijdens een afspraak met de specialist.

De laatste stap is de opname voor een PTED operatie. De operatie is vaak al binnen twee weken na het behandeladvies mogelijk. Na de operatie mag je de rug weer (gedoseerd) belasten. Onze hernia patiënten kunnen de hernia kliniek lopend verlaten en zijn in de meeste gevallen binnen een paar uur af van de hernia pijn.

Veelgestelde vragen

Welke ziekenhuizen doen een PTED operatie?

Hoewel een beperkt aantal klinieken in Nederland de PTED operatie aanbiedt, wordt de populariteit van deze behandeling steeds groter. In vergelijking met Duitsland, waar PTED al tientallen jaren de Gouden Standaard is voor rugoperaties en waar de kennis en ervaring op het gebied van PTED enorm is, heeft Nederland nog relatief weinig ervaring met deze techniek.

Lees meer ...

Waarom een PTED operatie in Duitsland?

Een PTED-operatie in Duitsland is populair omdat de PTED-techniek daar al jarenlang de “Gouden Standaard” is voor het operatief verwijderen van een hernia of stenose. Dit heeft geresulteerd in hoogwaardige kennis, ervaring en kwaliteit op het gebied van de PTED-operatie. Nederlandse patiënten kiezen daarom vaak voor een PTED-operatie in Duitsland vanwege de expertise van gespecialiseerde Duitse neurochirurgen en de toegang tot verder doorontwikkelde PTED-protocollen.

Lees meer ...

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Ontvang een vrijblijvend advies voor jouw situatie.

Meer weten over de PTED operatie? Ontdek onze PTED brochure

Ontvang brochure

Loop niet langer met rugpijn!

Na het zien van de hernia operatie video, is hopelijk meer duidelijk geworden over de PTED operatie. Bij Herniapoli nemen wij de klachten van onze patiënten serieus. Doorgaans wordt daarom binnen 2 tot 4 weken na het beoordelingsgesprek een operatie uitgevoerd. Bij Herniapoli wordt men dus niet op lange wachtlijsten geplaatst. Met meer dan 4000+ succesvol uitgevoerde PTED operaties beschikt onze neurochirurg over veel ervaring. Bij Herniapoli is dus uitstekende zorg en begeleiding te verwachten. Meer informatie? Laat dan een terugbelverzoek achter of vul het diagnose formulier in en ontvang een behandeladvies van Dr. Jost Thissen.

Diagnose formulier invullen (invultijd: 3 min)

Wij van patiënten zonder pijn

Je antwoord niet gevonden?