Vergoeding PTED operatie

Nederlandse patiënten die kiezen voor een hernia of stenose operatie bij Herniapoli kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Herniapoli verwijdert een hernia of stenose in de rug voornamelijk door middel van de Percutane Transforaminale Endoscopische Discectomie (PTED operatie).

De PTED operatie maakt onderdeel uit van het basispakket van je zorgverzekeraar. Dit betekent dat patiënten die worden geopereerd via de PTED methode bij Herniapoli recht hebben op een vergoeding vanuit de basisverzekering. Het besluit dat PTED wordt vergoed vanuit de basisverzekering is genomen door het Zorginstituut Nederland. Wil je meer weten over deze beslissing? Lees dan verder op www.zorginstituutnederland.nl

Kom ik in aanmerking voor PTED?

Ontdek PTED brochure

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wordt de PTED hernia operatie vergoed?

Ja, de PTED hernia operatie wordt vergoed door je zorgverzekeraar en is sinds 2021 zonder voorwaarden in het basispakket opgenomen. Het grondwettelijk recht op vergoeding geldt voor alle Nederlandse patiënten, ook als de behandeling bij Herniapoli (met doorontwikkelde PTED-protocollen) wordt uitgevoerd in een ander EU land zoals Duitsland. Patiënten die worden behandeld bij Herniapoli hebben dus recht op een vergoeding.

Hoe krijg je een vergoeding voor PTED operatie?

  1. Wanneer de patiënt akkoord is gegaan met het voorgestelde behandeltraject bij Herniapoli, maakt de behandelend arts een Artzbrief en Kostenvoranschlag (offerte) op.
  2. Met deze twee documenten kan de patiënt een verwijzing aanvragen bij de specialist (bijv. je huisarts).
  3. Met de verwijzing van de specialist kan de patiënt een aanvraag voor de behandeling “medische zorg in het buitenland” bij zijn of haar zorgverzekeraar indienen. Dit gebeurt vaak online via een invulformulier.
  4. Na goedkeuring van je zorgverzekeraar, komt de patiënt in aanmerking voor een vergoeding voor de PTED operatie bij Herniapoli.
  5. Afhankelijk van je polis en polisvoorwaarde kan je zorgverzekeraar besluiten om te kiezen voor een volledige (100%) óf deel vergoeding.

Bij Herniapoli begrijpen we dat dit een lastig proces kan zijn. Daarom begeleiden wij onze patiënten in hun gehele aanvraag voor een vergoeding van de PTED operatie bij de zorgverzekeraar.

Ik wil graag meer informatie
Hernia Behandeling

Medische zorg in Duitsland

Wanneer je als Nederlands verzekerde hernia of stenose patiënt naar een ander EU land gaat om zorg te krijgen, wordt dat gezien als “geplande buitenlandse zorg”. De Nederlandse zorgverzekeringswet (Zvw), heeft bepaald dat geplande buitenlandse zorg in Duitsland via het E112/S2 formulier vergoed kan worden. Afhankelijk van de soort polis en de polisvoorwaarden kan de zorgverzekeraar besluiten de zorg geheel (100%) of deels te vergoeden. Uit ervaring van Herniapoli blijkt dat de meeste Nederlandse zorgverzekeraars kiezen voor een deelvergoeding.

Herniapoli opereert haar hernia of stenose patiënten in Duitsland. Hier zijn de PTED protocollen verder doorontwikkeld. Om te achterhalen of je in aanmerking komt voor een PTED operatie bij Herniapoli, kun je ons diagnose formulier invullen. In combinatie met een (recente) MRI scan kan er definitief worden bepaald of je voor een PTED operatie in aanmerking komt.

Waarom bij Herniapoli?

Protocol Icon

Verzekerde zorg

Behandeling komt in aanmerking voor een (deel) vergoeding

Operatie

5000 PTED operaties

Per jaar worden ca. 400 endoscopische operaties uitgevoerd

Snel pijnvrij

Binnen 2 uur pijnvrij

Patiënten zijn doorgaans binnen 2 uur na de operatie pijnvrij

Wachtlijst Wit

Geen wachtlijsten

Binnen 2 weken kan de PTED operatie plaatsvinden

Wij van patiënten zonder pijn

Veelgestelde vragen

Wat is de wachttijd voor een PTED operatie?

De wachttijd voor een PTED operatie bij Herniapoli is zeer kort. Doorgaans kan de PTED operatie binnen 1 week plaatsvinden. Door de korte wachttijd en de spiersparende operatietechniek kunnen patiënten snel herstellen en hun dagelijkse activiteiten hervatten.

Lees meer ...

Waarom een PTED operatie in Duitsland?

Een PTED-operatie in Duitsland is populair omdat de PTED-techniek daar al jarenlang de “Gouden Standaard” is voor het operatief verwijderen van een hernia of stenose. Dit heeft geresulteerd in hoogwaardige kennis, ervaring en kwaliteit op het gebied van de PTED-operatie. Nederlandse patiënten kiezen daarom vaak voor een PTED-operatie in Duitsland vanwege de expertise van gespecialiseerde Duitse neurochirurgen en de toegang tot verder doorontwikkelde PTED-protocollen.

Lees meer ...

Interessante artikelen

Meer informatie over de PTED hernia operatie.

Je antwoord niet gevonden?