Hoe kom ik in aanmerking voor een PTED operatie?

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een PTED-operatie moet je eerst een diagnose krijgen van je rugklachten. Dit wordt gedaan door middel van een MRI-scan. Als de scan uitwijst dat je een hernia of een vernauwing in de rug hebt. Dan kan een PTED-operatie een behandeloptie zijn.

Het is belangrijk om een afspraak te maken met een specialist op het gebied van rugklachten. Bij Herniapoli worden patiënten beoordeeld door een neurochirurg die gespecialiseerd is in het uitvoeren van PTED-operaties.

Tijdens dit consult zal de specialist beoordelen of een PTED-operatie in jouw geval de meest geschikte behandelmethode is. Er wordt gekeken naar verschillende factoren zoals de grootte en locatie van de hernia of vernauwing, je medische voorgeschiedenis en eventuele eerdere behandelingen die je hebt gehad.

Als de specialist bepaalt dat een PTED-operatie geschikt is voor jouw situatie. Dan wordt er een behandelplan opgesteld. Hier krijg je uitleg over wat je kunt verwachten van de operatie en het herstelproces.