Microscopische operatie

De microscopische operatie wordt tot nu toe beschouwd als de “Gouden Standaard” voor het verwijderen van een hernia of een stenose in de onderrug. De microscopische operatie leent zich erg goed voor situaties welke niet geschikt zijn voor de revolutionaire endoscopische PTED operatie. De ervaren chirurgen van Herniapoli opereren met moderne minimaal invasieve methodes, waarbij de kans op complicaties en risico’s gering is en de stabiliteit van de rug niet tot nauwelijks wordt aangetast. Hierdoor zijn onze patiënten vaak snel hersteld van hun hernia of stenose.

Vrijblijvend behandeladvies?

Wat is een microscopische operatie?

Een microscopische hernia of stenose operatie is een minimaal invasieve techniek die plaatsvindt door een kleine incisie in de onderrug. De chirurg verwijdert het deel van de tussenwervelschijf dat de zenuw bekneld, meestal de uitstulping (bulging) of hernia. Door de zenuw tijdens de operatie weer vrij te leggen, zal je minder tot geen zenuwpijn ervaren na de operatie. Tot op heden wordt deze minimaal invasieve techniek nog als de “Gouden Standaard” beschouwd, omdat het nauwelijks schade aan de omliggende weefsels veroorzaakt en je daardoor sneller zult herstellen.

Microscopische operatie bij Herniapoli

Voordat er wordt besloten om de microscopische hernia of stenose operatie uit te voeren, zal Herniapoli alle relevante medische gegevens verzamelen en beoordelen. Afhankelijk van het persoonlijke en vrijblijvend behandeladvies kan er worden besloten om het onderrug probleem te verhelpen via een operatieve ingreep.

Minimaal 24 uur voor de operatie vinden de pre-operatieve gesprekken plaats met de neurochirurg en anesthesist in onze hernia kliniek. De operatie zal ongeveer 1,5 uur duren, waarna je bijkomt op onze verkoeverkamer. De neurochirurg bespreekt de operatie na en besluit wanneer je weer naar huis mag. Ook krijg je instructies mee voor de eerste dagen na de operatie. Voor geopereerde patiënten is Herniapoli 24/7 bereikbaar om de beste nazorg te kunnen geven voor een optimaal herstel.

Microscopische Operatie Hernia Stenose

Pijnvrij in 3 stappen

1

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en je ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschik je over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Diagnose formulier
2

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na het bestuderen van jouw MRI opnamen zal de neurochirurg beoordelen of jij in aanmerking komt voor een operatie via een telefonisch consult.

3

Opname operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt binnen 2 weken na het behandeladvies. Na de operatie verblijf je ± 2 extra nachten ter observatie, waarna je de kliniek pijnvrij verlaat.

Voor- en nadelen microscopische operatie

Aangezien de microscopische operatie wordt uitgevoerd via een kleine incisie (snede) in de rug, is er een kleine kans op complicaties en verwondingen aan de omliggende zenuwen en weefsels. Hierdoor zien we dat onze patiënten sneller zijn hersteld na de operatie en in korte tijd weer kunnen terugkeren naar het dagelijks leven en activiteiten. Bij Herniapoli worden de operaties uitgevoerd door ervaren chirurgen die zijn gespecialiseerd in de minimaal invasieve operatiemethodes aan de wervelkolom.

Overzicht van de voordelen:

  • Kleine huidsnede in de onderrug
  • Stabiliteit van de rug blijft onaangetast
  • Ongeveer 2 uur na de operatie weer belastbaar
  • Geen lange opnameduur; na 2-3 mag je weer naar huis
  • Nauwelijks littekenvorming na de operatie
  • Korte hersteltijd; na 3 weken mag je weer de dagelijkse activiteiten oppakken

Vergoeding zorgverzekeraar

Verzekeraar in Nederland zien de microscopische operatie, zoals Herniapoli deze ook uitvoert, als de Standaard voor een hernia of stenose ingreep. Daardoor valt de operatietechniek ook in het basispakket van de zorgverzekeraar. Met andere woorden wil dit zeggen dat de microscopische operatie bij Herniapoli wordt vergoed door jouw verzekeraar, net zoals de PTED operatie. Of de verzekeraar het volledige bedrag van de operatie vergoed is onder andere afhankelijk van de polisvoorwaarden. Zo zien we dat onze patiënten in aanmerking komen voor een volledige vergoeding of een deelvergoeding voor de microscopische operatie.

Onze zorgadviseurs zijn op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het aanvragen van de vergoeding. Als er vragen zijn, neem dan contact op met één van onze zorgadviseurs voor meer informatie. Wil je in de tussentijd nog meer informatie, laat dan je e-mailadres achter en we sturen je direct onze gratis brochure op.

Vergoeding operatie

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Ontvang een vrijblijvend advies voor jouw situatie.

Uitgevoerd volgens Duitse principes

Duitsland is een land met veel ervaring op het gebied van operatietechnieken voor hernia- en stenoseverwijdering. Dankzij hun uitgebreide kennis van de verschillende methoden, kunnen de artsen de techniek kiezen die het meest geschikt is voor elke patiënt. Bovendien zijn de operatieprotocollen steeds verder doorontwikkeld. Dit alles maakt dat de kans op succes bij een operatie in Duitsland groter is.

Het doel van Herniapoli is om deze technieken en doorontwikkelde protocollen toegankelijk te maken voor de Nederlandse rug patiënt. Dit doen wij o.a. in samenwerking met dr. Jost Thissen. Een gespecialiseerd neurochirurg met meer dan 4.000 uitgevoerde operaties, die ook actief is als referentiechirurg.

Meer over Dr. Jost Thissen
Vergoeding Pted Operatie

Revalidatie na hernia of stenose operatie

De microscopische operatie bij Herniapoli zal ervoor zorgen dat er minimale schade wordt veroorzaakt aan omliggende structuren in de rug. Na de operatie verblijf je 2- 3 dagen extra bij ons in de kliniek, ter observatie. In de eerste 4-5 weken mag je de rug normaal belasten. Afwisselend mag je lopen, zitten, staan en liggen. Vermijdt tillen en bukken en maak geen roterende bewegingen met je onderrug.

Vrijblijvend behandeladvies ontvangen?

Neurochirurg dr. Jost Thissen is een zeer ervaren specialist in het operatief verwijderen van een hernia of stenose via de microscopische techniek. Naast deze microscopische operatietechniek heeft dr. Thissen met meer dan 4.000 uitgevoerde operaties ook internationaal een hoog aanzien als het gaat om zijn specialiteit de PTED operatie, waarmee een hernia of stenose op een minimaal invasieve methode kan worden verwijderd. Bij Herniapoli kan een operatie binnen circa 2 weken worden uitgevoerd volgens het doorontwikkelde Duitse protocol.

Vul het diagnose formulier in en je ontvangt een vrijblijvend behandeladvies. Wil je liever eerst nog meer informatie, dat kan ook. Laat je door één van onze zorgadviseurs terugbellen of download onze gratis brochure.

Diagnose formulier invullen

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Waarom bij Herniapoli?

Wachtlijst Wit

Geen wachtlijsten

Binnen 2 weken kan de operatie plaatsvinden

Protocol Icon

Verzekerde zorg

Behandeling komt in aanmerking voor een (deel) vergoeding

Operatie

5.000 operaties

Per jaar worden ca. 400 operaties uitgevoerd

Snel pijnvrij

Binnen 2 uur pijnvrij

Patiënten zijn doorgaans binnen 2 uur na de operatie pijnvrij

Interessante artikelen

Meer informatie over de microscopische operatie en de behandeling van een hernia of stenose.

Je antwoord niet gevonden?