Recidief hernia na een eerdere hernia operatie

Heb je in het verleden al een hernia gehad? Of ben je hier zelfs al eens aan geopereerd? Dan kan het zijn dat je een recidief hernia hebt. Dit houdt in dat er een hernia zit op de plek waar deze in het verleden ook zat. Op die plek kan een operatie gedaan zijn, maar ook kon die hernia spontaan opgelost zijn. Een terugkerende (recidief) hernia komt met regelmaat voor, wanneer de traditionele operatietechniek is toegepast. Dit blijkt uit een studie uit 2005, waarbij is aangetoond dat 13% van de onderzochte operaties een recidief voorkwam na 1 jaar. En ook een 2e recidief bij 2,5% van de operaties.

Bij Herniapoli helpen wij onze patiënten voornamelijk met de PTED operatietechniek voor het verwijderen van de hernia of stenose. Op deze pagina geven we daarom antwoord op de vraag: kan een recidief hernia worden behandeld met de PTED? We vertellen je hier graag meer over en voorzien je van alle nodige informatie.

Vrijblijvend behandeladvies?

Ontdek onze brochure

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recidief hernia opereren met PTED, kan dat?

Als je enige tijd na een eerdere “klassieke” herniaoperatie opnieuw een (recidief) hernia hebt, kan de PTED operatie zeer grote voordelen bieden. Deze operatie vindt plaats via de zijkant, dus littekenweefsel van de eerdere operatie kan hiermee vermeden worden. Deze PTED operatie kan toegepast worden bij vrijwel alle hernia’s in de onderrug. Om te weten of jij hiervoor in aanmerking komt, kun je ons diagnoseformulier invullen. Wij zullen je dan kosteloos voorzien van een gericht advies.

Als je beschikt over recente (niet ouder dan 6 maanden) MRI beelden van jouw onderrug, dan vragen wij deze mee te sturen met het diagnoseformulier. Met de combinatie van het diagnoseformulier en de recente MRI scan van de rug kunnen wij een definitief behandeladvies voor jou opstellen. Heb je een recidief hernia die met PTED te behandelen is, dan kunnen wij de operatie binnen maximaal 2 weken uitvoeren volgens het doorontwikkelde PTED protocol welke in het land van oorsprong (Duitsland) is ontwikkeld.

PTED operatie

Vrijblijvend behandeladvies op maat ontvangen?

Diagnose formulier

Wat als ik nog geen recente MRI scan heb?

Wanneer je vermoedt dat je bent getroffen door een recidief hernia is het belangrijk om de situatie in je onderrug te laten diagnosticeren. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij je huisarts of fysiotherapeut. Voor meer zekerheid kun je het beste een beeldonderzoek laten uitvoeren. Dit kan door middel van een MRI scan. Op een MRI scan is het gehele wervelkanaal zichtbaar, evenals het tussenwervelschijf en de beknelde zenuw. Met een MRI scan kan de locatie van de recidief hernia daarom nauwkeurig worden bepaald en kan een behandelplan gerichter worden opgesteld.

Herniapoli beschikt over moderne MRI apparatuur, waarmee je doorgaans binnen 1 tot 2 weken terecht kunt.

Snel een MRI-scan?
Acute Hernia Mri

Je antwoord niet gevonden?