Ontdek de oorzaak van rugpijn met een MRI-scan

Voor de juiste en meest effectieve behandeling van een hernia in de onderrug of een stenose, is het van belang om een betrouwbare diagnose te stellen. Wanneer je last hebt van hernia of stenose symptomen raden neurochirurgen daarom aan om een MRI scan te laten maken.

Bij een gerichte MRI scan van de rug worden driedimensionale doorsnede foto’s gemaakt. Dit is een non-invasieve methode die problemen in de onderrug nauwkeurig zichtbaar maakt. De MRI scan is dan ook een van de meest effectieve methoden voor het lokaliseren van een hernia of stenose. Het driedimensionale inzicht in de zenuwbeknelling, vernauwing of slijtage zorgt er tevens voor dat een eventuele behandeling gerichter kan worden ingezet.

Plan nu snel een MRI-scan in

Ontdek onze brochure

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

MRI-scan binnen enkele dagen, zonder verwijzing

Voor een diagnose en behandeladvies heeft Herniapoli MRI beelden van maximaal 6 maanden oud nodig. Wanneer je niet over deze beelden beschikt, zullen wij je verzoeken om een MRI te laten maken. In Nederland is het niet toegestaan om zonder verwijzing een preventief medisch onderzoek te laten uitvoeren met een MRI scan. Je zult dus een verwijzing nodig hebben van je huisarts.

Bij herniapoli heb je geen verwijzing nodig van je huisarts. Wij beschikken namelijk over onze eigen apparatuur in onze privé kliniek. Als je nog niet over MRI beelden beschikt kan Herniapoli je hier dus bij helpen.

  • Via Herniapoli; zonder verwijzing, doorgaans binnen enkele dagen terecht en dezelfde dag nog uitslag.
Mri Scan Hernia Diagnose

Snel een hernia diagnose met een MRI-scan?

Maak nu een afspraak

Is een MRI-scan noodzakelijk voor een PTED operatie?

Helaas kan niet elk onderrug probleem worden verholpen via een PTED hernia operatie. Om een goede en eerlijke diagnose te stellen, is het noodzakelijk dat de behandelend chirurg over MRI beelden van de patiënt te beschikt. Bij Herniapoli vragen wij dan ook om een diagnose formulier inclusief recente MRI beelden. Omdat wij een actueel beeld van de situatie in de rug nodig hebben, mogen deze beelden maximaal 6 maanden oud zijn. Heb je meer dan 6 maanden geleden een MRI ondergaan, dan verzoeken wij je een nieuwe MRI te laten maken, zodat de chirurg een diagnose kan stellen op basis van de actuele situatie.

Na het invullen van het diagnoseformulier en het opsturen van een MRI scan, wordt er door Dr. Jost Thissen een voorlopige diagnose en een behandeladvies gegeven. Deze zal worden besproken met de herniapatiënt middels een telefonisch consult. Tijdens dit consult wordt definitief besloten of de patiënt kan worden behandeld via de PTED methode. Uiteraard heeft de patiënt ten alle tijden de mogelijkheid om af te zien van het behandelplan. Wanneer de patiënt niet kan worden behandeld met de PTED operatie, zal Herniapoli tijdens het consult adviseren over eventuele andere behandelmogelijkheden.

Voorwaarden voor een diagnose PTED kandidaat

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Ontvang een vrijblijvend advies voor jouw situatie.

Pijnvrij in drie stappen

1

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en je ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschik je over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Diagnose formulier
2

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na het bestuderen van jouw MRI-scan opnamen zal de neurochirurg beoordelen of jij in aanmerking komt voor PTED via een telefonisch consult.

MRI-scan aanvragen
3

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt binnen 2 weken na het behandeladvies. Na de operatie verblijf je één extra nacht ter observatie, waarna je de kliniek pijnvrij verlaat.

PTED operatie

Een MRI laten maken bij Herniapoli

Herniapoli is opgericht uit het initiatief van Privatescan, specialist in preventief medische onderzoeken. Hierdoor beschikken wij zelf ook over de modernste MRI apparatuur die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Omdat het in Duitsland wél is toegestaan om preventief een MRI onderzoek te laten uitvoeren, kun je bij Herniapoli zonder een verwijsbrief van de huisarts terecht voor het maken van een MRI scan. Het voordeel hiervan is dat je doorgaans binnen 1 tot 2 werkdagen kan worden onderzocht. Tevens kunnen de MRI beelden direct worden bekeken door de radioloog en de neurochirurg. Hierdoor wordt het adviesproces versnelt en kan een eventuele operatie sneller worden ingepland.

Meer informatie of een afspraak maken voor een MRI scan van de onderrug? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Voordelen van een MRI scan bij Herniapoli

  • Je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts
  • Wij beschikken over de modernste MRI apparatuur
  • Geen wachtlijsten, doorgaans kun je binnen 1 tot 2 werkdagen terecht
  • Het onderzoek wordt uitgevoerd in onze privé kliniek(en)
  • De beelden worden bekeken door gespecialiseerde radiologen
  • De uitslag wordt op dezelfde dag nog met je gedeeld
  • Een PTED diagnose kan snel worden vastgesteld omdat de beelden direct worden gestuurd naar de uitvoerend chirurg
Afspraak maken

Ik ben al eens geopereerd aan een rughernia

Herniapatiënten die in het verleden al een operatie hebben ondergaan, worden ook verzocht om recente MRI beelden aan te leveren. In deze gevallen zal een MRI moeten worden gemaakt met contrastmiddel. Contrastmiddel is een zeer veilige vloeistof die ervoor zorgt dat de bloedvaten en andere lichaamsweefsels goed in beeld worden gebracht. Hierdoor kan de chirurg een beter onderscheid maken tussen bijvoorbeeld (recidief) herniaweefsel of littekenweefsel. Na een operatie blijft er inwendig namelijk altijd littekenweefsel over.

Wij van patiënten zonder pijn

Je antwoord niet gevonden?