Hernia kliniek

Herniapoli is specialist in hernia en stenose operaties. Deze operaties worden uitgevoerd via de moderne en revolutionaire PTED methode in samenwerkingsverband met Privatescan en privé kliniek Procelsio. Procelsio behoort tot het Universitair Medisch Centrum Essen. Privatescan is één van de marktleiders op het gebied van preventief medisch onderzoek. Wij maken gebruik van de meest geavanceerde apparatuur en beschikken over veel kennis en ervaring in de neurochirurgie.

Indien je erover nadenkt om een hernia operatie of stenose operatie te ondergaan in de kliniek van Herniapoli, vind je hier alle informatie. Liever direct contact met één van de zorgadviseurs of een vrijblijvend behandeladvies op maat ontvangen? Dat kan ook.

Vrijblijvend behandeladvies?

Ontdek onze folder

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hernia operatie in een privé hernia kliniek

Wanneer je ervoor kiest om je hernia of stenose te laten opereren middels de PTED methode bij Herniapoli, verloopt het proces naar de operatie in drie stappen. Allereerst vragen wij hernia patiënten om een diagnoseformulier in te vullen. Op basis van deze gegevens zullen onze medische adviseurs je binnen 48 uur van een voorlopig beoordelingsadvies voorzien. Voor een persoonlijk behandelplan op maat, vragen wij om MRI-beelden van de (onder)rug die maximaal 6 maanden oud zijn.

Heb je nog geen MRI scan laten maken? Geen probleem. Omdat het label Herniapoli een samenwerkingsverband is met Privatescan, kunnen wij binnen 1 tot 2 werkdagen, zonder verwijzing van je huisarts, een MRI-scan van de rug voor je in plannen in één van onze privé onderzoek klinieken. Uiteraard kun je ook zelf een MRI-scan laten maken via de reguliere gezondheidszorg. Houdt er echter rekening mee dat hier een wachttijd op staat. Wanneer wij de MRI beelden hebben ontvangen, wordt het beoordeeld door onze neurochirurg en zal er een neurologisch consult plaatsvinden. In dit gesprek zullen wij je adviseren over een behandel methoden die het beste bij jou situatie past.

De laatste stap is de opname voor een PTED operatie. In de meeste gevallen kun je binnen 2 weken vanaf het consult worden geopereerd in onze hernia kliniek. De operatie zal worden uitgevoerd door specialist in de neurochirurgie Dr. Jost Thissen: expert op het gebied van PTED, met meer dan 5000 succesvol uitgevoerde endoscopische operaties. De dag vóór de operatie neemt Dr. Jost Thissen de operatie uitvoerig met je door in onze hernia kliniek. Bij het intakegesprek wordt er ook stil gestaan bij het revalidatie en nazorgtraject. Omdat de operatie de volgende dag wordt uitgevoerd, is het mogelijk om te overnachten in de kliniek. Je kunt ook zelf een hotelovernachting regelen. De operatie vind plaats onder volledige narcose. Je zult na de operatie minimaal 1 nacht onder medisch toezicht in de privé kliniek verblijven, voor het bevorderen van het herstelproces. De meeste patiënten zijn binnen een paar uur na de operatie weer vrij van pijn. Gedoseerd lopen en bewegen is dan ook geen probleem.

Pijnvrij in 3 stappen

1

Diagnoseformulier

Binnen 48 uur een behandeladvies

Vul het diagnoseformulier in en je ontvangt binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies. Beschikt je over recente MRI opnamen? Stuur dan een kopie mee.

Diagnose formulier
2

Behandeladvies

Operatie binnen 2 weken

Na het bestuderen van jouw MRI opnamen zal de neurochirurg beoordelen of jij in aanmerking komt voor PTED via een telefonisch consult.

 

3

Opname PTED operatie

Verlaat de kliniek pijnvrij

De operatie volgt binnen 2 weken na het behandeladvies. Na de operatie verblijf je één extra nacht ter observatie, waarna je de kliniek pijnvrij verlaat.

PTED operatie

Hulp nodig?

Ieder mens is uniek en ervaart gezondheidsklachten anders. Wij snappen dat je deze graag persoonlijk wilt bespreken of informatie wenst. Ontvang een vrijblijvend advies voor jouw situatie.

PTED operatie in onze hernia kliniek

Omdat onze privé kliniek deel uitmaakt van het Universitair Medisch Centrum Essen, hebben ze toegang tot de nieuwste wetenschappelijke kennis en technologieën. De kliniek werd eind vorig jaar volledig gerenoveerd en de operatiekamers zijn uitgerust met de strengste veiligheidseisen, hygiënenormen en moderne communicatietechnologieën. Tevens werken wij samen met wereldwijd erkende neurochirurgen met enorme kennis en praktijkervaring. Dankzij deze kennis en ervaring beschikt Herniapoli over de allernieuwste inzichten en innovaties op het gebied van hernia en stenose operaties.

Wij van patiënten zonder pijn

Voordelen PTED hernia operatie

Een PTED hernia operatie kent grote voordelen ten opzichte van klassieke open of microchirurgische operaties. De operatie duurt ongeveer anderhalf uur en is minimaal invasief. Dat wil zeggen dat er een minimale incisie plaats vindt waardoor de operatie niet, tot nauwelijks schade of littekenweefsel veroorzaakt aan de rug en andere omliggende structuren. De hernia wordt verwijdert door een kleine incisie van ongeveer 0,8 centimeter via de zijkant van de rug. De stabiliserende rugspier blijft dus onaangetast. Het risico op complicaties neemt hierdoor aanzienlijk af ten opzichte van de eerder genoemde operatie methoden.

Het belangrijkste voordeel van PTED is de korte herstelperiode die geopereerde patiënten doorstaan. Doordat de operatie zeer effectief maar ook minimaal invasief is, zijn de meeste patiënten binnen een paar uur na de operatie instaat om te bewegen en lopen zonder pijn! Dit betekend dat onze cliënten het dagelijks leven weer snel kunnen oppakken onder begeleiding van een fysiotherapeut. Tevens is de kans op een terugkerende hernia na een PTED operatie vele malen kleiner ten opzichte van klassiekere operatiemethoden. Kortom, de PTED operatie in onze hernia kliniek is voor de meeste patiënten de beste oplossing voor een snelle terugkeer naar de maatschappij zonder pijn of eventuele risico’s.

Meer over PTED operatie
Hernia Kliniek

Kies voor één van de beste hernia klinieken: ervaringsverhalen

Herniapoli krijgt veel positieve berichten van patiënten die een PTED operatie hebben ondergaan in onze privé kliniek. Samengevat, krijgen wij vaak de reactie van mensen dat ze ontzettend snel pijnvrij waren na de operatie. Het complete traject in onze kliniek wordt gezien als een prettige ervaring. Uiteraard kunnen wij zelf uitleggen waarom Herniapoli de beste hernia kliniek is, echter laten wij liever onze patiënten zelf aan het woord. Benieuwd naar ervaringsverhalen van Herniapoli patiënten? Klik dan op patiënten ervaringen!

Ervaringen van patiënten

Vergoeding voor hernia operatie in kliniek Herniapoli

Kies je voor onze herniakliniek, dan staat de patiënt en de meest optimale zorg voorop. Onze specialisten staan klaar en kunnen binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies geven. Is een operatie in onze hernia kliniek nodig, dan kan dit vaak al na twee weken. Wij ondersteunen onze patiënten ook bij het aanvragen van een vergoeding. De PTED hernia operatie is inmiddels opgenomen in het basispakket van verzekeraars. Dit maakt dat de operatie in aanmerking komt voor een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is verschillend per zorgverzekeraar. Afhankelijk van de soort polis en de polisvoorwaarden kan de zorgverzekeraar besluiten de zorg geheel (100%) of deels te vergoeden.

Diagnose formulier invullen
Vergoeding Voor Hernia Operatie

Waar is onze hernia kliniek?

Essen, Duitsland

Interessante artikelen

Meer informatie over de behandeling van een hernia in de kliniek.

Je antwoord niet gevonden?