Welke verzekering vergoed PTED operatie?

Het Zorginstituut Nederland heeft geconcludeerd dat volwassenen met een hernia in de lage rug en aanhoudende beenklachten recht hebben op vergoeding voor een PTED operatie. Patiënten komen in aanmerking voor een vergoeding vanuit de basisverzekering bij elke verzekeraar. De hoogte van de vergoeding kan verschillen. Neem hierover contact op met onze zorgadviseurs.

PTED operatie vergoed vanuit basisverzekering

Als je last hebt van een hernia of een stenose in de lage rug en uitstralende pijnklachten, kan een PTED operatie wellicht uitkomst bieden. Maar welke verzekering vergoedt deze endoscopische operatie eigenlijk? Het goede nieuws is dat alle verzekerden in Nederland in aanmerking kunnen komen voor vergoeding van deze behandeling uit de basisverzekering. Het Zorginstituut Nederland heeft namelijk geconcludeerd dat volwassenen met een hernia in de lage rug en aanhoudende beenklachten recht hebben op vergoeding van deze behandeling.

Het is mogelijk dat je in eerste instantie zelf de kosten voor de PTED-operatie moet betalen en dat je na de operatie in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Om in aanmerking te komen voor een PTED operatie hebben wij een ingevuld diagnose formulier en recente MRI-scan lage rug nodig om te beoordelen of je geschikt bent voor een PTED operatie.

Vrijblijvende informatie voor jouw situatie?

Mocht je vragen hebben over de vergoeding van een PTED operatie of wil je meer informatie over jouw persoonlijke situatie, dan kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. We kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en voorwaarden voor vergoeding van de PTED operatie.

Je antwoord niet gevonden?