Wat zijn de risico’s van een PTED operatie?

De risico’s van een PTED operatie zijn over het algemeen zeer klein. Er zijn bijvoorbeeld enkele risico’s zoals een infectie, bloeding, trombose of in heel zeldzame gevallen lekkage van hersenvloeistof of littekenweefselvorming.

PTED kent geringe risico’s

Hoewel Herniapoli bekendstaat om haar lage complicatie percentage, zijn er altijd risico’s verbonden aan een operatie, dus ook bij een PTED operatie. Helaas kunnen de uitvalsverschijnselen en pijnklachten soms niet onmiddellijk verdwijnen na de operatie, dit kan te wijten zijn aan een zenuwwortel die langdurig bekneld is geweest. In de meeste gevallen herstelt de zenuwwortel zich na enkele dagen, weken met in enkele gevallen maanden. Hoewel dergelijke klachten meestal tijdelijk zijn, kunnen de leeftijd van de patiënt en andere factoren het herstelproces beïnvloeden.

Naast de algemene risico’s van operaties, zoals infecties en bloedingen, zijn er specifieke risico’s verbonden aan de PTED operatie, zoals de mogelijkheid van lekkage van hersenvocht en littekenweefselvorming. Hoewel deze risico’s zeer klein zijn, kan er ook een kleine kans zijn op verslechtering van de pijnklachten.

Het is echter belangrijk op te merken dat Herniapoli uiterst best doet om deze risico’s te minimaliseren. Herniapoli werkt met wereldwijd erkende neurochirurgen en maakt gebruik van verder ontwikkelde protocollen en verfijnde methodes. Onze kliniek staat bekend om zijn deskundige chirurgen en moderne apparatuur, waardoor patiënten de best mogelijke zorg krijgen.

Je antwoord niet gevonden?