Wat te doen bij terugkerende hernia?

Behandel een terugkerende hernia in 3 stappen: raadpleeg een specialist, overweeg conservatieve behandelingen en indien nodig, een PTED-operatie voor een sneller herstel en geringe kans op risico’s en complicaties.

Stap 1: raadpleeg een specialist

Als u vermoedt dat u een terugkerende hernia heeft, is het belangrijk om zo snel mogelijk een afspraak te maken met een specialist. De arts zal een lichamelijk onderzoek uitvoeren om de diagnose te bevestigen. Via een MRI-scan kan een hernia in de onderrug inzichtelijk worden gemaakt.

Stap 2: Overweeg conservatieve behandelingen

In sommige gevallen kan een terugkerende hernia met conservatieve behandelingen worden behandeld. Dit kan onder andere fysiotherapie en pijnbestrijding omvatten. Een fysiotherapeut kan u ook oefeningen en andere technieken aanleren om de pijn te verminderen.

Stap 3: Overweeg een tweede operatie

Als de symptomen aanhouden of verergeren, kan een tweede operatie nodig zijn. Een PTED-operatie kan in sommige gevallen een goede optie zijn voor de behandeling van een recidief hernia. Dit is een minimaal invasieve methode om de hernia operatief te verwijderen en patiënten herstellen na de operatie in de meeste gevallen sneller dan bij een traditionele hernia operatie.

Ontvang een vrijblijvend behandeladvies bij Herniapoli

In vergelijking met Nederland, waar de kennis en ervaring met de PTED-techniek beperkt zijn, heeft Duitsland al meer dan 20 jaar ervaring met de uitvoering van deze techniek. Hierdoor zijn de PTED-operatie protocollen in Duitsland verder ontwikkeld en hebben Duitse chirurgen aanzienlijk meer kennis en ervaring met deze operatietechniek.

Vul het diagnoseformulier in en ontvang binnen 48 uur een behandeladvies van één van onze medische specialisten. Als je graag meer informatie wilt, kun je ervoor kiezen om door een zorgadviseur van Herniapoli teruggebeld te worden of onze PTED brochure te downloaden voor aanvullende informatie.

Je antwoord niet gevonden?