Wat te doen bij lumbale hernia?

Bij een lumbale hernia kan eerst medicatie worden voorgeschreven om de pijn te verlichten. Bij milde klachten kan fysiotherapie helpen de spierkracht rondom de wervelkolom te verbeteren. Bij langdurige of ernstige klachten kan een operatie, zoals de PTED operatie, worden overwogen. Bij Herniapoli wordt deze methode toegepast, waarna patiënten binnen enkele uren pijnvrij kunnen bewegen.

Medicatie, fysiotherapie of een lumbale hernia operatie

Bij een lumbale hernia zijn er verschillende mogelijkheden voor behandeling. In de meeste gevallen wordt eerst medicatie voorgeschreven om de pijn te verlichten. Dit kan variëren van pijnstillers zoals paracetamol tot ontstekingsremmers zoals ibuprofen of naproxen. Het is belangrijk om te beseffen dat medicatie alleen de pijn verlicht en niet de oorzaak van de hernia behandelt.

Bij milde klachten kan fysiotherapie een goede optie zijn. Door middel van gerichte oefeningen kan de spierkracht rondom de wervelkolom worden verbeterd en de mobiliteit van de rug worden vergroot. Dit kan helpen om de druk op de zenuwen te verminderen die door de hernia worden bekneld.

Wanneer de klachten langdurig aanhouden of ernstige beperkingen in het dagelijks leven veroorzaken, kan een operatie worden overwogen. In Nederland wordt vaak de traditionele hernia operatie toegepast. In Duitsland is tientallen jaren geleden de PTED operatie ontwikkeld, die verder is doorontwikkeld ten opzichte van de traditionele hernia operatietechnieken. De PTED is minimaal invasief en richt minder schade aan aan omliggende weefsels en structuren in de rug.

Bij Herniapoli wordt de PTED operatie toegepast bij lumbale hernia’s. Na de operatie kunnen de meeste patiënten binnen enkele uren pijnvrij lopen en bewegen.

Je antwoord niet gevonden?