Wat is een PTED operatie?

Een PTED operatie is een moderne operatiemethode voor het verwijderen van een hernia of stenose in de (onder)rug. De chirurg benadert de hernia via de zijkant van het lichaam, waarbij de uitstulping doormiddel van een kleine incisie van circa 8 mm wordt verwijderd. Doordat de chirurg via de opening tussen twee wervels de hernia kan verwijderen, wordt er geen schade veroorzaakt aan spieren, weefsel of andere omliggende structuren. Hierdoor wordt de kans op complicaties verkleint. PTED kent dan ook vele voordelen ten opzichte van klassieke operatiemethoden.

PTED operatie: Minimaal invasief en snel herstel

Bij een PTED operatie blijft de belangrijke stabiliserende rugspier “de Musculus Multifidus” onaangeroerd en intact, evenals andere omringende structuren. Dit heeft o.a. als voordeel dat de stabiliteit van de rug onaangetast blijft, waardoor patiënten direct na de operatie belastbaar zijn en er een minimaal risico op complicaties is.

Het doel van de PTED operatie is om de hernia of stenose volledig te verwijderen waardoor symptomen worden ontnomen. Omdat de operatie minimaal invasief is, wordt het lichaam minimaal belast en zijn hersteltijden aanzienlijk korter dan bij klassiekere operaties. Doorgaans ervaren patiënten binnen enkele uren na de operatie geen pijn meer als gevolg van de hernia of stenose.

In Nederland is de PTED techniek minder bekend dan in Duitsland, waar deze techniek al ruim 20 jaar bestaat en uitgevoerd wordt. Herniapoli biedt Nederlandse patiënten toegang tot deze verder doorontwikkelde PTED operatie protocollen en de ervaring en kennis van gespecialiseerde Duitse neurochirurgen. De behandelend chirurg bij Herniapoli is Dr. Jost Thissen, die in zijn carrière al meer dan 4.000 succesvolle PTED operaties heeft uitgevoerd.

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Je antwoord niet gevonden?