Waar staat PTED voor?

De afkorting PTED staat voor Percutaan Transforminale Endoscopische Disectomie. Percutaan betekent dat de behandeling door de huid wordt uitgevoerd. Transforaminaal betekent dat de hernia via het foramen wordt benaderd. Endoscopisch wil zeggen dat er een endoscoop met werkkanaal en camera wordt gebruikt en discectomie betekent simpelweg het verwijderen van de hernia.

Percutane Transforaminale Endoscopische Disectomie

Bij Herniapoli worden hernia en een stenose op een moderne manier behandeld met de PTED techniek – een afkorting voor Percutaan Transforaminale Endoscopische Disectomie.

  • Percutaan: Dat de behandeling door de huid heen plaatsvindt.
  • Transforminale: Houdt in dat de hernia via het foramen wordt benaderd – dit is de opening tussen de wervels waar de zenuwen doorheen lopen.
  • Endoscopische: Refereert aan het gebruik van een endoscoop, een kijkbuis met een camera en werkkanaal van 3,7 mm dik, waardoor een paktangetje naar de hernia geleid kan worden.
  • Discectomie: Betekent simpelweg het verwijderen van de hernia.

Om de kans op complicaties te minimaliseren, wordt de operatie onder volledige narcose uitgevoerd. Ook verblijven onze patiënten minimaal één nacht ter observatie in de kliniek na de operatie. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat alles goed met je gaat. Pas dan wordt je ontslagen uit de kliniek.

Je antwoord niet gevonden?