Kan een hernia vanzelf weggaan?

Vaak wordt beweerd dat een hernia na een tijd vanzelf weg kan gaan. Het antwoord is echter nee, een hernia kan niet vanzelf weggaan. Hoewel beweging, rust en pijnmedicatie wel symptomen en pijnklachten kunnen verminderen, verdwijnt de hernia niet vanzelf. Het negeren van een hernia kan leiden tot verdere complicaties zoals chronische zenuwpijn en het verlies van kracht in de benen en voeten. Afhankelijk van jouw situatie kan het verstandig zijn een operatie te overwegen.

Herstellen van een hernia

Het is belangrijk om te beseffen dat een operatie in veel gevallen de beste optie is om een hernia te genezen en de kans op complicaties te verminderen. In Nederland wordt echter vaak eerst geprobeerd om de klachten te onderdrukken met rust, fysiotherapie en medicatie voordat er wordt overgegaan tot een operatie, wat kan leiden tot langdurige pijnklachten. Tijdens een operatie wordt de hernia verwijderd, waardoor de druk op de zenuwen wordt weggenomen en het lichaam de kans krijgt om volledig te herstellen. Niet-operatieve behandelingen zijn dus vaak slechts tijdelijke oplossingen. Bij Herniapoli wordt gebruikgemaakt van de nieuwste technieken om een operatie zo minimaal invasief mogelijk te houden. Hierdoor wordt het lichaam zo min mogelijk belast en is het herstelproces vele malen korter dan bij traditionele operaties.

Verschillende hernia operaties

Moderne behandeltechnieken

Bij Herniapoli maken we gebruik van de nieuwste technologieën en technieken op het gebied van neurochirurgie. Wij behandelen onze patiënten dan ook via de PTED operatiemethode: een minimaal invasieve techniek waarbij het lichaam zo min mogelijk wordt aangetast. Via een klein sneetje in de zijkant van de rug wordt de hernia verwijderd, waardoor de rugspieren intact blijven en er nauwelijks littekenweefsel ontstaat. Dit is momenteel de minst invasieve manier om een hernia te verwijderen en biedt een grotere kans op snel herstel en genezing. Bij Herniapoli worden hernia patiënten doorgaans binnen 1 tot maximaal 2 weken geopereerd.

Spierbesparende PTED operatie

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Je antwoord niet gevonden?