Kan een hernia uit zichzelf genezen?

Nee, in tegenstelling tot andere beweringen kan een hernia niet vanzelf genezen. Wel kan rust ervoor zorgen dat een hernia wat indroogt en daardoor slinkt, waardoor de druk op zenuwen kan afnemen en pijnklachten kunnen verminderen of verdwijnen. Met behulp van beweging, rust en pijnmedicatie kunnen symptomen van een hernia en pijnklachten wel worden verminderd. Deze behandelingen verwijderen de hernia echter niet. Klachten kunnen op den duur dus weer opspelen. Als een hernia langere tijd een zenuw bekneld, kan dit leiden tot blijvende klachten zoals tintelingen, een dof gevoel, een klapvoet of krachtverlies. Deze klachten kunnen ook nadat de hernia na lange tijd alsnog wordt verwijderd van blijvende aard zijn.

Genezen van een hernia

Een van de belangrijkste complicaties van een onbehandelde hernia is langdurige beknelling van zenuwen, wat kan leiden tot chronische zenuwpijn en in ernstige gevallen tot verlies van kracht in de benen en voeten. Een operatie kan in veel gevallen de beste optie zijn om een hernia te genezen en de kans op complicaties te verminderen. Tijdens de operatie wordt de hernia verwijderd, waardoor de druk op de zenuwen wordt weggenomen en het lichaam de kans krijgt om volledig te herstellen. In Nederland zal de arts zo lang mogelijk wachten met het opereren van een hernia en worden klachten eerst onderdrukt doormiddel van rust, fysiotherapie en medicatie. Dit kan dus tot gevolg hebben dat pijnklachten gedurende langere tijd aan blijven houden. Bij Herniapoli worden hernia patiënten doorgaans binnen 2 weken geopereerd.

Wanneer een hernia operatie?

PTED operatie

Bij Herniapoli behandelen wij patiënten doormiddel van de PTED operatie methode. Dit is een minimaal invasieve operatietechniek waarbij de strucutren in de rug maar minimaal wordt aangetast. Via een klein sneetje in de zijkant van de rug wordt de hernia verwijdert, hierdoor blijft de stabiliserende rugspier intact en vormt er nauwelijks littekenweefsel. Deze techniek is momenteel de minst invasieve manier voor het verwijderen van een hernia en biedt tevens de grootste kans op snelle genezing en herstel.

Hernia genezen met PTED operatie

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Je antwoord niet gevonden?