Is een stenose te behandelen?

Ja, er zijn verschillende behandelingen voor een stenose. De meest voorkomende behandelingen zijn conservatief, waaronder fysiotherapie en medicatie. Deze behandelingen zijn gericht op het verminderen van de symptomen en pijnklachten. Een stenose operatie kan worden uitgevoerd wanneer de conservatieve behandeling niet effectief is gebleken, klachten toenemen of wanneer de stenose klachten ernstig zijn.

Conservatieve en niet-conservatieve stenose behandelingen

Een fysiotherapeut kan je oefeningen laten uitvoeren die helpen bij het verbeteren van je houding en het versterken van de spieren rondom de wervelkolom, waardoor de druk op het ruggenmerg wordt verminderd. Bij aanhoudende pijnklachten wordt vaak pijnmedicatie voorgeschreven voor het verminderen van pijn en ontstekingen. In reguliere ziekenhuizen in Nederland, worden vaak alleen klassieke operatiemethoden uitgevoerd. Deze benaderen de foraminale of spinaal kanaal vernauwing via de achterzijde van de rug. De vernauwing is via deze weg moeilijker te bereiken, waardoor de chirurg stukjes van de wervelkolom moet verwijderen en de stabiliserende rugspier aan de kant moet leggen. Deze operatietechniek gaat gepaard met meer risico’s en kans op complicaties. Om deze reden is een operatie in Nederland vaak een laatste redmiddel en worden pijnklachten langere tijd onderdrukt door middel van injecties.

Stenose behandelen met PTED

Herniapoli maakt gebruik van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van neurochirurgie. Doormiddel van de moderne PTED operatie techniek zijn veel stenosen ook goed te behandelen. Bij de PTED operatie techniek benadert de chirurg de vernauwing via de zijkant van de rug. Hierdoor blijven de wervelboog en de stabiliserende rugspier onaangetast en zijn eventuele risico’s of complicaties aanzienlijk minder. De PTED-methode is momenteel een van de meest efficiënte en revolutionaire behandelingen voor een stenose. Doorgaans word je bij Herniapoli binnen 2 weken geopereerd en kun je lange wachtlijsten vermijden. De PTED operatie is geschikt voor zowel een foraminale stenose als spinaal kanaalstenose.

PTED operatie

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Je antwoord niet gevonden?