Hoe krijg je zenuwpijn bij een hernia weg?

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het onderdrukken van zenuwpijn als gevolg van een hernia. Dit kan bijvoorbeeld doormiddel van pijnstillende en ontstekingsremmende medicatie of speciale oefeningen tijdens fysiotherapie. Om hernia symptomen volledig weg te krijgen kun je een operatie overwegen. Bij een operatie wordt het herniaweefsel namelijk verwijderd, waardoor de beknelde zenuwen weer vrij komen te liggen en pijnklachten worden ontnomen.

Zenuwpijn verminderen zonder operatie

Om zenuwpijn te verlichten, kiezen huisartsen in Nederland vaak voor niet-operatieve behandelingen. Dit kan zijn in de vorm van fysiotherapie om de spieren en wervelkolom te versterken en de juiste houding en bewegingen aan te leren. Als de pijn niet afneemt, kan de arts pijnstillers en ontstekingsremmers voorschrijven om de pijn te verlichten. Pijnmedicatie varieert van lichte pijnstillers zoals paracetamol, tot aan zwaardere pijnstillers zoals morfine. Niet-operatieve behandelingen kunnen de druk op de zenuwen afnemen, maar verwijderen de hernia niet. Klachten kunnen op den duur weer opspelen als de uitstulping de zenuw wederom bekneld.

Van zenuwpijn afkomen

Om langdurige klachten en/of complicaties te voorkomen, kan het dus verstandig zijn om een hernia operatie te overwegen. Onze specialisten kunnen een PTED hernia operatie uitvoeren om de uitstulping nauwkeurig te verwijderen. Dit zal ervoor zorgen dat de zenuw weer vrij komt te liggen, waardoor de pijnklachten aanzienlijk zullen verminderen of in de meeste gevallen volledig verdwijnen. Een PTED operatie is een minimaal invasieve techniek voor het verwijderen van een hernia.

Wat onze patiënten zeggen

Meer verhalen op Feedback Company

Je antwoord niet gevonden?