Recidief hernia na een eerdere hernia operatie

Recidief hernia na een eerdere operatie

Heb je in het verleden al een hernia gehad? Of ben je hier zelfs al eens aan geopereerd? Dan kan het zijn dat je een recidief hernia hebt. Dit houdt in dat er een hernia zit op de plek waar deze in het verleden ook zat. Op die plek kan een operatie gedaan zijn, maar ook kon die hernia spontaan opgelost zijn.

Een terugkerende (recidief) hernia komt met regelmaat voor, wanneer de traditionele operatietechniek is toegepast. Dit blijkt uit een studie uit 2005, waarbij is aangetoond dat 13% van de onderzochte operaties een recidief voorkwam na 1 jaar. En ook een 2e recidief bij 2,5% van de operaties.

Recidief hernia opereren met PTED

Als je enige tijd na een eerdere “klassieke” herniaoperatie opnieuw een (recidief) hernia hebt, kan de PTED zeer grote voordelen bieden. Deze operatie vindt plaats via je zijkant, dus littekenweefsel van de eerdere operatie kan hiermee vermeden worden.

Deze PTED hernia operatie kan toegepast worden bij vrijwel alle hernia’s in de onderrug. Om te weten of jij hiervoor in aanmerking komt, kun je ons diagnoseformulier invullen. Wij zullen je dan kosteloos voorzien van een gericht advies.

Als je, op basis van het advies, een afspraak wenst te maken, kun je contact opnemen met onze medewerkers. Op basis van dit gesprek en de MRI resultaten kunnen we een definitieve diagnose stellen. Heb je een hernia die via de PTED techniek behandeld kan worden, kunnen we op zeer korte termijn een afspraak voor je inplannen. Voor het consult heb je meestal geen verwijzing nodig van je (huis)arts.

Interessante artikelen

Hallo, hoe kunnen we u helpen?

    Vul je gegevens in en ontvang onze brochure in je mailbox.