Herniapoli, de hernia specialist

Bij een hernia is er sprake van een uitstulping van de tussenwervelschijf. Dit kan doorgaans vervelende klachten opleveren, doordat de (hernia) uitstulping in de rug er vaak voor zorgt dat zenuwen bekneld raken. Herniapoli is een onderdeel van één van de marktleiders op het gebied van preventief medisch onderzoek, Privatescan B.V.  Wij zijn gespecialiseerd in de operatieve behandeling van een rug hernia.

Klachten die de meeste hernia patiënten ervaren zijn onder andere pijn in de onderrug, met uitstraling naar de bilstreek en/of beide benen. In sommige gevallen ervaart men een tintelend of doof gevoel in de benen en/of voeten. Ook kan er sprake zijn van krachtverlies, problemen met de stoelgang of het plassen. In het ergste geval kunnen verlammingsverschijnselen optreden.

De intensiteit van hernia klachten kunnen zo heftig zijn, dat werken en het dagelijks functioneren (bijna) niet meer mogelijk is. Wanneer dit het geval is, dan is het zeker raadzaam om contact op te nemen met een hernia specialist zoals Herniapoli. Wij adviseren je hoe je zo snel mogelijk van je hernia af kan komen.

Vrijblijvend behandeladvies?

Ontdek onze brochure

Brochure3

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat kan een hernia specialist betekenen?

Een hernia specialist kan een hernia situatie goed beoordelen en zal in gesprek gaan over de verschillende mogelijkheden voor een hernia behandeling. Wanneer je kiest voor de specialisten van Herniapoli zullen we na het beoordelen van het ingevulde diagnose formulier een voorlopig behandeladvies met je doornemen. De volgende stap is het bestuderen van recente MRI-beelden om tot een behandeladvies op maat te komen.

Er bestaan diverse mogelijkheden om een hernia te behandelen. Deze kunnen variëren van rust in combinatie met pijnmedicatie en/of fysiotherapie, tot aan een operatieve ingreep voor het verwijderen van de hernia. In veel gevallen zullen de symptomen en pijnklachten als gevolg van een hernia na 6 tot 8 weken pijnmedicatie en rust aanzienlijk verminderen. Het verwijdert de hernia echter niet. Klachten kunnen daardoor na een bepaalde tijd weer op treden. Aan de hand van de persoonlijke voorgeschiedenis, symptomen en een MRI scan kan worden bepaald door de specialisten van Herniapoli welke strategie de grootste kans op succes oplevert. Wanneer pijnklachten langere tijd aanhouden en je dagelijks leven wordt belemmerd, is het raadzaam om met onze specialisten te overleggen en een hernia operatie te overwegen.

Toch kan het zijn dat je behandelend huisarts of ziekenhuis een operatie uitstelt. Als je niet langer wil lopen met pijnklachten, dan kan er uiteraard voor gekozen worden om zelf op een operatie aan te sturen. Omdat herniapoli een specialist is in Hernia operaties en wij beschikken over de beste chirurgen, is een verwijsbrief niet noodzakelijk. Met recente MRI beelden en het invullen van het diagnoseformulier kun jij je laten beoordelen door een van onze adviseurs

Diagnose formulier

Beschik je niet over recente MRI beelden? Geen probleem!

Snel een MRI-scan

De beste hernia specialist

Zoals beschreven zijn er verschillende behandelingen en operatieve mogelijkheden. In het geval van een operatieve ingreep, durven wij te stellen dat een PTED hernia operatie in veel gevallen de beste oplossing is. De PTED techniek is een minimaal invasieve endoscopische herniaoperatie. Deze wordt al in meer dan 50 landen toegepast en wordt in veel landen al als de huidige gouden standaard beschouwd. In Nederland wordt er vaak voor gekozen om in eerste instantie niet te opereren, dit noemt men “conservatief behandelen”. Toch blijkt uit studies dat conservatief behandelen op de lange termijn niet voor verbetering zorgt. Daarom kan een hernia operatie in sommige gevallen beter zijn om ervoor te zorgen dat de klachten snel verdwijnen.

Wij zijn gespecialiseerd in de eerdergenoemde PTED operatie. Deze operatie is bij uitstek geschikt om een hernia of een foraminale stenose te verhelpen. Het is de snelste en beste manier om van de pijn in de rug af te komen, zonder schade aan de stabiliserende rugspier. Na de operatie is het in de meeste gevallen mogelijk om binnen enkele uren alweer pijnvrij te lopen. De hersteltijd is aanzienlijk korter vergeleken met een klassieke open of een microscopische hernia operatie.

Neem contact op met een specialist van Herniapoli

Zoals beschreven is de keuze voor een operatie afhankelijk van het type hernia en de impact van de klachten op het dagelijks leven. Onze specialisten gaan graag in gesprek en beoordelen de situatie aan de hand van een diagnoseformulier en een recente MRI-scan.

Herniapoli is specialist in de PTED hernia operatie en met het invullen van ons diagnose formulier is het mogelijk om binnen 48 uur een voorlopig behandeladvies te ontvangen. Met het formulier kunnen onze specialisten in de meeste gevallen een voorlopige diagnose stellen. Voor vragen of meer informatie kan vrijblijvend contact worden opgenomen.

Bel mij terug

Hernia Specialist

Wij van patiënten zonder pijn

Je antwoord niet gevonden?