Max Moester vertelt over zijn ervaring bij Herniapoli

pted hernia operatie ervaring

PTED operatie volledig vergoed, een fijne ervaring!

Samenvatting: Nadat ik ontwaakt was uit mijn narcose vroeg Dr. Jost Thissen of ik stukje kon gaan lopen. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar ik stond op en ik kon weer lopen! Pijnvrij! Het was ongelofelijk en ik was zo mega blij. Bovendien heb ik ook nog een volledige vergoeding voor mijn PTED hernia operatie van 100% gekregen.

In november 2021 kreeg ik tijdens een voetbalwedstrijd een flinke beuk in mijn rug. Vervolgens wilde ik opstaan, maar dat lukte niet. Vanaf dat moment voelde ik direct dat het niet goed was. Een naar gevoel in mijn onderrug, waarbij iedere onverwachte beweging pijn deed. Na dit incident heb ik twee maanden rust gehouden. Daarna begon ik langzaam weer met sportieve activiteiten, zoals voetballen en tennissen.

 

In de weken erna kreeg ik steeds meer last van mijn rechterbeen en merkte ik al gauw dat het een uitstralende pijn was. De pijn begon in mijn bil en straalde helemaal door tot in mijn knieholte. De pijn werd steeds intenser en was continu aanwezig. Ik voelde de pijn voornamelijk tijdens het zitten en in mindere mate tijdens het lopen. Na een afspraak bij de huisarts kwam hij al gauw tot de conclusie dat het vermoedelijk om een hernia ging.

 

Vervolgens heeft de huisarts mij doorverwezen naar de neuroloog in het ziekenhuis. Ik moest 35 dagen wachten tot ik bij de neuroloog op gesprek kon komen. Toen wist ik nog niet wat me te wachten stond en dacht dat ik het wel een maand kon volhouden. Tijdens de wachtperiode werd de pijn steeds heftiger. Ik kon niet meer fatsoenlijk lopen en zitten deed verschrikkelijk veel pijn. Mijn leven stond opeens on-hold, ik kon helemaal niks meer behalve op bed liggen. Op een gegeven moment werd de pijn ondragelijk en kreeg ik zware pijnstillers (morfine tabletten) voorgeschreven. Dit haalde de scherpe kantjes er van af, maar ik vond het niet fijn om deze pijnstillers te nemen.

 

De beelden van de MRI scan bevestigde dat ik een flinke hernia in mijn onderrug had. We bespraken de opties voor andere medicijnen en hoe de hernia kon worden aangepakt. Op dat moment was er geen sprake van een eventuele operatie, ik was nog fit en jong en hij adviseerde om het ‘natuurlijk’ te behandelen. Daar baalde ik enorm van, want ik kon de pijn niet meer verdragen en wilde hier zo snel mogelijk vanaf. Dus besloot ik om weer aan de zware pijnstillers te gaan en opnieuw naar de fysiotherapeut te gaan. Ik was het er niet mee eens en daarom ging ik zelf op onderzoek uit.

 

Al snel kwam ik terecht bij Herniapoli in Hengelo en na het bestuderen van de PTED techniek was ik erg enthousiast. Wat mij vooral aansprak was de korte wachttijd en de werkwijze waarbij er geen schade aan de stabiliteitsspier en andere structuren wordt aangebracht. Ik kwam in contact met Frank. Vanaf het eerste moment stelde hij mij gerust. Na het bespreken van de mogelijkheden stuurde ik mijn MRI beelden op. Vervolgens kwam Frank, na overleg met Dr. Jost Thissen, met het verlossende telefoontje dat mijn hernia geschikt was voor een PTED operatie. Ik kon binnen één week terecht in de kliniek in Essen voor een PTED hernia operatie.

 

Eenmaal aangekomen in Essen begeleidde Frank mij tijdens het gesprek met Dr. Jost Thissen. Het was een fijn gesprek waarbij alles duidelijk wordt uitgelegd. Aan het einde kreeg ik te horen dat ik de volgende dag om 12:00 uur aan de beurt was. Nadat ik wakker en bijgekomen was van de mijn narcose kwam Dr. Jost Thissen op bezoek. Hij zei dat ik een stukje moest lopen. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte maar ik stond op en ik kon weer lopen! Pijnvrij! Het was ongelofelijk en ik was zo mega blij, al die maanden met ondragelijke pijn waarbij ik niet normaal kon slapen, lopen of zitten waren ein-de-lijk voorbij!! Vervolgens bleef ik nog een nacht ter observatie en mocht ik de volgende ochtend weer naar huis.

 

Ik sta nog steeds volledig achter mijn keuze van de PTED operatie bij Herniapoli. Ik had nooit verwacht dat het zo snel zou gaan en met name dat ik direct pijnvrij zou zijn. Ten slotte wil ik de adviseurs van Herniapoli Privatescan Hengelo, Dr. Jost Thissen en alle verpleegkundigen uit Essen enorm bedanken voor de fijne begeleiding tijdens het gehele traject. De verzorging was top en iedereen staat dag en nacht voor je klaar!

— Een zeer blije en pijnvrije Max Moester

note: Max Moester heeft een volledige vergoeding (100%) gekregen voor zijn PTED hernia operatie bij Herniapoli.