Frans Visser vertelt over zijn ervaring bij Herniapoli

Pijnvrij Van Hernia Frans Visser Herniapoli.png

Het afgedwongen geluk dankzij PTED operatie

Samenvatting: Wat een geweldig verjaardagscadeau was dit. Ik ben zo enthousiast dat ik beloofd heb mijn ervaringen met Herniapoli op papier te zetten. De medewerkers van Privatescan Herniapoli, de medische staf en in het bijzonder Dr. Ostermann wil ik hartelijk bedanken voor de snelheid en goede zorgen die ze voor me hadden.

Tijdens de Intelligente lock down als gevolg van corona, ben ik bezig met de algen aanslag van de schuur en de muur te borstelen. Hoewel ik al langere tijd met hernia problemen kampte, schoot het mij plotseling in mijn rug. Met de dag werd de pijn in mijn bil en been erger. Pillen gekregen van de huisarts en een fysio gevonden die me snel wilde helpen. Deze constateerden al gauw dat de hernia op is gaan spelen en waarschijnlijk een zenuwwortel bekneld. Ik besloot me middels de PTED operatie er aan te laten helpen.

 

De pijn trekt van de linker onderrug naar de bil en het bovenbeen. De knie gaat ook pijn doen en ik krijg tintelingen in het scheenbeen en de tenen. De pijn wordt onderdrukt door Oxycodon en paracetamol. Ondanks het steeds verhogen v.d. hoeveelheid, wordt de pijn zo hevig, dat ik lig te huilen als een klein kind en mijn schoonzoon uiteindelijk 112 gebeld heeft. Na drie kwartier viel de pijn wat weg. Gelukkig, het was echt niet uit te houden. De spoedarts kwam pas 2,5 uur later, ook zij geeft aan dat het naar alle waarschijnlijkheid de hernia is die opspeelt.

 

De spoedarts raadt me aan de volgende dag een verwijzing voor een MRI scan van mijn huisarts te vragen. De reactie van de huisarts was dat een verwijsbrief geen zin had, omdat er toch geen ziekenhuis was die scans maakt door Corona. De dubbele dosis van zowel de langzame als de snel werkende Oxycodon werden verhoogd. Ik was verbijsterd. Als in ons metaalbedrijf een machine piept en kraakt, wil ik eerst weten wat er aan de hand is voordat ik er olie bij gooi, dit om nog grotere schade te voorkomen. Mijn vrouw was erg geschrokken van mijn toestand. Twee collega’s die mij goed kennen hadden direct door hoe ernstig het was en begrepen niet waarom de huisarts niet meer actie ondernam om mij te helpen. Hierdoor is mijn vrouw gaan googelen en vond al snel herniapoli.nl.

 

Via Privatescan, waartoe Herniapoli behoort kon ik enkele dagen later een MRI scan laten uitvoeren in Bochum, Duitsland. Hier constateerden ze een fikse hernia tussen de 3e en 4e lendenwervels. De hernia drukte daar tegen de linker zenuwwortel en verklaarde daarmee de hevige pijnen die ik had. Daar hebben we direct besloten om een pijnstillende injectie met ontstekingsremmer te laten zetten om van die grote hoeveelheid morfine af te komen. Er werd me toen uitgelegd dat opereren waarschijnlijk de enige optie is om van de hernia en zenuwcompressie af te komen. Ook kreeg ik uitleg over de diverse operatietechnieken waarmee de hernia verwijderd zou kunnen worden. Namelijk de standaard (open) rugoperatie, de microscopische herniaoperatie of de minimaal invasieve endoscopische PTED operatie via de zijkant. Deze techniek sprak me direct erg aan doordat de hersteltijd veel korter is en er geen schade aan de rugspier veroorzaakt wordt. Er werd me geadviseerd om op de website van Herniapoli na te lezen wat de verschillende technieken ten opzichte van elkaar voor mij konden betekenen. Hier kon ik een filmpje bekijken van de PTED operatie waardoor ik overtuigd raakte en besloot mij op deze manier te laten opereren.

 

Herniapoli gebeld en een operatie laten inplannen, zelfs tijdens Corona lockdown werd hier gewoon geopereerd. Ik kon al twee weken later geholpen worden. De PTED operatie doen ze in Essen. Het is een privé kliniek, dus ik ging ervan uit dat de verhalen een beetje opgeklopt waren. Iedereen in ons bedrijf hield er rekening mee, dat ik een paar weekjes nodig zou hebben om te revalideren. Hoe anders bleek dit in praktijk te zijn..

 

Maandag ochtend, de operatie duurde 2 uur i.p.v. de gebruikelijke 1,5 uur (volle narcose). Als eerste was ik die dag aan de beurt. Om 13.00 ontwaakte ik uit de narcose. Al snel merkte ik op dat de pijn in mijn bil en been helemaal weg was. In mijn luxe kamer was ik stiekem al weer aan het bellen met een zakenrelatie om een afspraak in te plannen. Ik werd heel goed verzorgd door de zusters die regelmatig informeerden hoe het met me ging. Toen kwam Dr. Guido Ostermann en vertelde me dat alles volgens het boekje was verlopen en dat hij een flinke hernia heeft weg moeten halen. Hij liet me een paar simpele oefeningen doen. Ook moest ik uit bed en een stukje lopen. Dat ging perfect en belangrijker, zonder pijn in mijn been. Ik werd door Dr. Guido Ostermann ontslagen en om 18.00 vertrok ik naar mijn slaapadres (familie) in Bochum. Vier hoog de trappen op lopen. Misschien nog in een narcose roes, maar waar ik zo tegenop had gezien, ging zonder enige problemen. Ook de volgende dag buiten gelopen, waardoor ik woensdag al zelf naar huis kon rijden. En vrijdag zat ik tot ieders verbazing al weer op mijn kantoor.

 

Wat een geweldig verjaardagscadeau was dat. Ik ben zo enthousiast dat ik beloofd heb mijn ervaringen met Herniapoli op papier te zetten. Het geld dubbel en dwars waard, deze methode zouden ze voor iedereen in NL beschikbaar moeten maken, uiteindelijk gaat het toch om het welzijn van de patiënt.

 

Ik ben de nare situatie v.d. corona en mijn huisarts uiteindelijk heel erg dankbaar, anders had ik nooit van deze methode gehoord. Door zijn handelen zijn we zelf op onderzoek uit gegaan. Ik heb letterlijk mijn eigen geluk hierdoor afgedwongen. De medewerkers van Privatescan Herniapoli, de medische staf en in het bijzonder Dr. Ostermann wil ik hartelijk bedanken voor de snelheid en goede zorgen die ze voor me hadden.

– Een blije, pijnvrije Frans Visser (CEO Orfa Visser, metaalbewerking)