Henk Zuidberg vertelt over zijn ervaring bij Herniapoli

Pted Operatie Ervaring Zuidberg

Herniapoli en Dr. Guido Ostermann uitermate dankbaar.

Samenvatting: Binnen 2 weken nadat Dr. Guido Ostermann mijn beelden heeft bekeken, ben ik in de kliniek geopereerd met de PTED hernia operatie techniek volgens het doorontwikkelde Duitse PTED protocol. De begeleiding door het team van Herniapoli was uitstekend. Het intakegesprek met Dr. Ostermann en de narcotiseur was prettig en geruststellend.

Voor de operatie | In Nederland een onduidelijk vooruitzicht en snel toenemende zenuwpijn.

Er is enige tijd voorbijgegaan voordat ik in de gaten kreeg dat ik een rughernia had. Na een gemaakte MRI scan van mijn rug werd mij verteld dat ik een hernia had. Vervolgens ben ik in de reguliere zorg in Nederland op een wachtlijst gezet met een onduidelijk vooruitzicht op een operatie.

Door de snel toenemende zenuwpijn die veroorzaakt werd door mijn hernia, heb ik besloten om op internet op zoek te gaan naar operatiemogelijkheden op korte termijn. De pijn werd zelfs zo erg, dat ik op het laatst niet verder kon lopen dan ongeveer 100 meter.

Via de zoekterm ‘hernia” op internet kwam ik terecht bij Herniapoli. Na uitgebreid contact te hebben gehad met Frank Hefti van Herniapoli, heeft hij mijn MRI beelden doorgestuurd naar Dr. Guido Ostermann, de chirurg van Herniapoli. Volgens de chirurg was mijn hernia goed behandelbaar met de PTED hernia operatietechniek.

 

PTED operatiedag | Binnen 2 weken geopereerd door Dr. Guido Ostermann met een uitstekende begeleiding.

Binnen 2 weken nadat Dr. Guido Ostermann mijn beelden heeft bekeken, ben ik in de kliniek geopereerd met de PTED techniek volgens het doorontwikkelde Duitse PTED protocol. De begeleiding door Frank Hefti, die ook aanwezig was bij de opname, was uitstekend. Het intakegesprek met Dr. Ostermann en een narcotiseur was prettig en geruststellend. De volgende ochtend ben ik geopereerd en na 1 nacht aan de hartbewaking ben ik uit bed gestapt. Van enige pijn was geen sprake meer, ongelofelijk!! Ik heb eerst mijn ontbijt opgegeten, waarna een verpleegster mij heeft geholpen met aankleden. Vervolgens heb ik mijn vrouw die 2 nachten in een hotel verbleef gebeld en heeft ze mij half liggend in de auto naar huis gereden. Van enige pijn was geen sprake meer, ongelofelijk!!

 

Revalidatie | “Nog steeds pijnvrij en enorm blij dat ik de operatie ben ondergaan”

Op het moment van schrijven is het 10 weken geleden dat ik geopereerd ben. Hoewel ik nog wel rustig aan moet doen ben ik nog steeds pijnvrij, af en toe zeurt het soms nog, maar het is niet noemenswaardig.

Ik ben enorm blij dat ik deze operatie heb ondergaan. Het is vreemd dat de PTED operatie in Nederland op deze manier niet is toegestaan. Ik ben het team van Herniapoli en Dr. Guido Ostermann uitermate dankbaar dat ik zo goed ben geholpen. Ik ben mij ervan bewust dat elke patiënt anders is, dus ik kan alleen over mijn eigen ervaringen praten en die ervaringen zijn zeer positief.

 

— Een tevreden, pijnvrije Henk Zuidberg