Albèrt Engelbregt vertelt over zijn ervaring bij Herniapoli

In Nederland Geen Hernia Operatie

Geen hernia operatie in Nederland

Samenvatting: Laat je niet wegsturen door de artsen en specialisten in Nederland die zeggen dat het vanzelf wel over gaat. De chirurg gaf na de operatie aan dat de hernia van zo’n omvang was dat het nooit vanzelf of met fysio over zou gaan. Als ik naar de huisarts en fysiotherapeuten in Nederland had geluisterd had ik misschien i.p.v. 4,5 maand wel jaren met pijn gelopen!

Het is nu inmiddels een week geleden dat ik ben geopereerd. Ik ben vrijdag 15 juni aangekomen in Duitsland, Essen voor het intakegesprek met de anesthesist en de chirurg. Op het moment dat ik er zat had ik toch nog twijfels en een aantal vragen. Ik had pijn in mijn onderrug met verschrikkelijke zenuwpijn in 1 been. Dit had ik al 4,5 maand. Na het zeer open en makkelijke gesprek met de chirurg dr. Jos Thissen onder begeleiding van Team Herniapoli waren mijn twijfels echter geheel weggenomen.

 

Na ruim 4 maanden van ondraaglijke pijn, het aflopen van fysio en alles wat je maar kan bedenken. Een dokters advies dat aangaf om zeker niet te opereren heb ik toch de stap genomen. Ik was de wanhoop nabij. Na een grondige research ben ik bij de Herniapoli uitgekomen. Deze kliniek bood voor mij de beste optie voor mijn behandeling/operatie hernia L4/L5. Deze hebben mij zeer goed en professioneel begeleid tot het moment van de hernia operatie. Aanmelden bij de Herniapoli tot het moment van de operatie duurde maar 14 dagen.

 

Na de eerste overnachting werd ik zaterdagochtend opgehaald in mijn comfortabele kamer om 07:45 uur en werd naar de OK gebracht. Om ongeveer 09.05 uur werd ik wakker op mijn kamer en dacht oei dit is te snel zou het mis zijn gegaan. De vriendelijke verpleegster kwam gelijk naar mij toe en stelde me gerust dat de operatie 100% geslaagd was. Ik probeerde op dat moment nog symptomen van de hernia te voelen maar die was compleet verdwenen. Kon het eigenlijk niet geloven na al die maanden van pijn en het slikken van zoveel pijnstillers. Ik moest naar de toilet en vroeg hoe dat moest. De verpleegster hielp me uit bed en zei loopt u maar. Nou dat was het dan eigenlijk. Geen pijn geen pijnstillers meer zelfs geen paracetamol.

 

Ik ben nu een week verder en kan een wandeling maken met de hond zonder enige pijn. Ik doe uiteraard zeer voorzichtig en hou me aan de voorgeschreven instructies, het is een dunne lijn van goed of fout omdat ik me zo goed voel en makkelijk teveel zou kunnen gaan doen.

 

Kortom ik zou een iedereen die met een soort gelijke situatie dealt deze operatie toe wensen.
De ellende is achter de rug. En laat je zeker niet wegsturen door de artsen en specialisten in Nederland die zeggen dat het vanzelf wel over gaat. De chirurg gaf na de operatie aan dat de hernia van zo’n omvang was dat het nooit vanzelf of met fysio over zou gaan. Als ik naar de huisarts en fysiotherapeuten in Nederland had geluisterd had ik misschien i.p.v. 4,5 maand wel jaren met pijn gelopen!