Robert Poortinga vertelt over zijn ervaring bij Herniapoli

Dhr Poortinga.jpg

Dankzij Herniapoli kan ik mijn werk als pianist weer uitoefenen

Nadat ik met extreme pijn in mijn been ben opgenomen in het ziekenhuis in Leeuwarden, kreeg ik het vooruitzicht van maandenlange medicatie met het beruchte middel Oxicodon, gevolgd door een tweede wortelblokkade. Ik liep inmiddels erg slecht en het vooruitzicht van een dermate lange periode van verslavende medicijnen, gaf mij veel zorg. Des te meer omdat ik als ZZP’er pianist afhankelijk ben van de concertinkomsten. Intussen hebben we contact opgenomen met onze zorgverzekeraar en het enige wat zij konden doen is kijken waar de wachtlijsten het kortst zijn in Nederland.

 

Via een zoekslag op internet, zijn we nog tijdens mijn opname in het ziekenhuis terecht gekomen bij de Herniapoli.nl. Frank Hefti, de oprichter van Herniapoli vertelde ons over de mogelijkheid van een PTED operatie in de kliniek in Essen (Duitsland). De gemaakte MRI beelden die we al hadden, hebben we vervolgens opgestuurd, zodat de arts deze kon beoordelen. Nog dezelfde week bleek er een PTED operatie mogelijk te zijn. Fantastisch snel vergeleken met het super trage behandeltraject in Nederland.

 

Aangezien we in Coronatijd zitten en Duitsland de eis stelde dat Nederlanders een negatieve coronatest moesten kunnen overleggen zowel onderweg, maar ook in de kliniek, moest op zeer korte termijn een test worden geregeld. In mijn eigen woonomgeving bleek dat op zo’n korte termijn niet mogelijk te zijn. Dhr. Hefti heeft toen via zijn netwerk de testen zeer snel kunnen regelen bij Medlon in Oldenzaal. We hebben er voor gekozen om dit halverwege de reis naar Essen te doen om mijn reisbelasting te minimaliseren.

 

Dr. Guido Ostermann van Herniapoli.nl kwam de dag voor de PTED herniaoperatie kennismaken en gaf mij tijdens het intakegesprek veel vertrouwen over de uitkomst van deze operatie. Van de operatie zelf heb ik niets meegekregen, aangezien deze plaats vond onder volledige narcose, zodat er geen kans was op enige beweging. Na de operatie werd ik terug gebracht naar de verpleegkamer en dr. Guido Ostermann liep met me mee. Ik heb nog wat extra pijnstilling gekregen, zodat ik even rustig kon bijkomen.

 

Na de operatie was de pijn in mijn been was helemaal verdwenen en ik kon weer rechtop lopen, iets wat anderhalf jaar lang niet mogelijk is geweest. Dezelfde dag nog ben ik in de loop van de middag ontslagen uit de kliniek en ben ik zoveel mogelijk liggend in de bijrijdersstoel naar huis in Friesland gebracht.

 

Terugkijkend op het hele proces van ontstaan van de extreme pijn tot aan de operatie, mag ik zeer tevreden zijn. Binnen 14 dagen had ik de PTED operatie achter de rug en kon ik beginnen aan mijn revalidatie. In de Nederlandse zorg was dit zeker niet gelukt. Chapeau voor de medewerkers en artsen van Herniapoli.nl!

– Pijnvrije Robert Poortinga

Robert Poortinga
Robert is cum laude afgestudeerd aan het Long Island Conservatorium in New York. Samen met zijn vrouw Meri Khojayan, die violiste is, vormt hij een duo en zij zijn te boeken voor o.a. kamerconcerten. Kijk voor meer informatie op https://www.robertandmeri.com/